The Adventures of BuBu and Frens...

Sep 3, 2009

Sawang Sawang Spider

Amboiii banyaknye sawang spider kat umah BuBu ni hehehe..
Ni sume MaMa punye pasal..malashhhhh sangat nk update Blog BuBu...
Pok MaMa hihih

Bukan apa..mama tu sibuk sangat dgn perniagaan online dia..kasut cap boye..
so sape2 teringin nk silau2 kasut cap bpue (CROCS) yg MaMa bubu jual..sudi2lah jenguk kat:

http://crocs-connected.blogspot.com

hehe promo jangan tak promo...

In the mean time..BuBu akan paksa MaMa uploadkan citer n gambor BuBu kat sini secepat mungkin ok...

baibai

Jun 29, 2009

Love Letter from Cik An

Actually dah lama BuBu dapat letter ni from Cik An, tapi BuBu bizi like a bee la Cik An pasal tu lambat cikit upload to bolg BuBu ni..Cik An jangan marah ye..cayang Cik An..

Cik An Asked: Bila nak visit cik An? BuBu answered: Duit dalam tabung ayam BuBu lum cukup lagi la...camana ni... tengokla Raya tahun ni camana collection BuBu..
Cik An said: Rajin2 la baca buku; BuBu said: mmm...caiyo caiyo..BuBu akan baca buku sampai jadi pandai mcm Cik An..
Cik An said: Presents for BuBu (versi low-budget haha); BuBu said: Mekacih ame ame Cik An..


Jun 23, 2009

Belated entry: Celebrating Father's Day..our way

Father's Day yang lepas, BuBu tak pegi mana-mana pun..duduk umah je..
So MaMa decided to celebrate Father's Day...in our Own way...









Lepas breakfast..MaMa suruh PaPa duduk diam-diam kat meja makan..lepas tu MaMa bawak laptop..MaMa kata dia ada nak buat special presentation kat PaPa..PaPa kata nak demo product ke nak buat direct selling ke? Eiishh PaPa ni..orang betul-betul, dia main-main pulak..
So MaMa pun play lah presentation tu..sape-sape nak tengok apa rupenye presentation tu, sila tgk blog entry di bawah, or kat sini or kat YouTube kat sini pun buleh...

Hihihi malulah plak MaMa...
Sila abaikan si BuBu yang sedang syiokk melombong bijih hihihihi...

Pastu petang tu MaMa decided nak buat kek untuk celebration father's Day.
This is the first time MaMa cuba buat kek coklat dari resepi 'Abang Jamie' hehehe..ni sume sebab aritu tengok citer 'Abang Jamie' -Pukka Tukka kat tivi tu..MaMa dia memang camtu..dia kalu sebut 'Abang Jamie Oliver' dia tu mesti sengih sorang-sorang hehehe


Ni lah hasilnye..sebenarnya MaMa tu dia nak menunjuk-nunjuk bekas PyReX Bakeware dia tu hihihi..nanti tak delah PaPa kata beli bekas je pandai..tak pakai pun..

EEii...Mesti kek cokelat ni dah tak sabar-sabar nak kena curah dengan sos cekelat. Sos ni pun 'Abang Jamie' punya resepi hehehe....
Lepas upacara mencurah sos cekelat..apalaga..upacara tiup2 lilin bermula hehehe...

tengok BuBu tu..sampai terbeliak mata tengok lilin tu...

Mata BuBu tak lepas dari tengok kek tu...dia takut kek tu hilang kalu dia tak tengok agaknye hehehe...



Haaa...inilah hasilnye bila di belah-belah..nampak macam kureng sket la..tapi rasa dia sedappp ohhhh ( ye la sape lagi nk puji kalu bukan diri sendirik ye dak...hehehe)


So itulah serba sedikit agenda BuBu masa father's day dulu...
To PaPa:
We luv u sooo mucho mucho munchkin munchkin ote...

A tribute to our HeRo

Ini je yang mama sempat buat untuk PaPa for our 2nd Father's Day celebration (tu lah MaMa, sape suruh buat pukul 11.30 malam before father's day..kan dah ala-ala tak va-va-voom gitu presentation ni)



Okla..utk next year punya presentation, MaMa start dari sekarang..ok??hehehe




video

Kalau nak tengok kat YouTube pun buleh..sila tengok kat sini...jangan lupa pasang speaker kuat-kuat...

Tapi jangan nangis tau..shame-shame nanti BuBu tengok hihihi

Jun 9, 2009

BuBu The Ju On (gulp!!!...)

Ada satu pagi weekend tu, ketika MaMa& PaPa tgh best2 titun, BuBu is very good girl pasal woke up No.1st in the family..aparaa MaMa ni… sapa nak buat breakfast kalu MaMa bangun lambat…


Ini takleh jadi ni BuBu cakap, kena do samthing ni..hah..BuBu ada satu idea. Snow!! Snow!! Snow!!!.... BuBu amik sebotol bedak Pureen tu, pastu BuBu pun apa lagi..taburla atas katil.. Snow!! Snow!! Snow!!!.... macam dalam TV la MaMa… sambil sapu kat muka BuBu, kat MaMa, kat PaPa yang tengah syok titun tu..baru sumer orang cantik..


Tengok..BuBu berjaya menukar kaler pink baju and seluar BuBu kepada kaler putih…

Tengok pipiku..cantik kannnn…


HuHuHuHu…okla okla..BuBu gi basuh sendiri ye kat bilik air… Apa salah BuBu MaMa?.....


Jun 8, 2009

BuBu & BuBBles

Siri BuBu and the swimming pool datang lagi..kali ini dengan lebih aksi-aksi menarik hihihi..Haa kali ni BuBu dah sopan sket, nak pakai simsuit dah kalau nak mandi pool..
Sekarang kalau weekend, dah jadik macam rutin plak mesti ada satu petang PaPa and/or MaMa buat upacara simming pool untuk BuBu..ni mesti malas nak bawak BuBu jalan-jalan ni...


Takpelah, simming pool pun simming pool la...asalkan BuBu boleh happy happy dengan MaMa n PaPa...tapi kali ni PaPa takde sebab dia ada kurus...ehh salah kursus..
So lifeguard/poolguard/camerawoman/tukang letak bubble/tukang simbah air for the day is MaMa....macam mana MaMa tak penat huhuhuu...



For this time, MaMa nak cuba satu trick masa amik gambar BuBu..sebabnye BuBu ni kalu nak amik gambar dia akan kata "enyum...enyum..(sambil teleng-teleng kepala)..macam mana nak cantik ni kalu sumer gambor teleng kepala je..nak gak gambar kepala straight....
Kalu orang putih kata "Cheeseeeeee"...MaMa kena suruh BuBu cakap 'Ceriaaaaaa'...tu Channel faveret BuBu sampai MaMa pun takleh nak tgk channel lain satu ari suntuk...

BuBu pun cakap "E i YAAAAAAAAA".....YEs.....trick MaMa menjadik...

Dan menjadik lagi....


Ala..ala..ala anak dara MaMa ni dah besar dah..macam muka MaMa plak tgk skali skala hihihih...Ohh maknanye MaMa pun kiut macam ni lah masa kecik2 dulu ye nenek.....(CIk Aan ngan Aunty Sue jgn manyak cakap ye..korang takde lagi masa tu...)

BuBu dah boring asyik posing je...rasa macam nak buat aktiviti lain plak...adaka dlm byk2 aktiviti..aktiviti gigit pelampung gak yg dia nk buat...


Yang gambar bawah ni BuBU nak dedikasi khas untuk MB Selangor hihi.."Atuk..atuk.....tima kasih la sebab bagi air free kat BuBu..sebab tu BuBu boleh main simming pool ni dengan rakusnyer"..muahahahha....

Tapi dalam comel-comel...behave-behave...ada jugak aksi noty BuBu..yelah kalu tak noty tu takdelah nama BuBu kan hihihihi..MaMa pun tak tau macam mana dia boleh capture gambor ni and at the same time jadik lifeguard....

Kawan-kawan jangan ikut aksi BuBu ni tau..org baring atas tilam, dia nk baring dalam pool plak..adoiiii fenin...fenin....

Jun 7, 2009

Little Doc in the House...

Ohh skarang ni BuBu suka main berlakon-berlakon..macam MaMa dia hihihi

Ini adalah salah satu kelas lakonan BuBu iaitu menjadi Doktor..tu nak ikut jejak langkah Mak Long dia ke tu....bagus nak..bagus...belum 2 tahun dah tau cita-cita nak jadi apa ye hihihi..


Mainan stetoskop ni courtesy of Aunty Sue..ada lagi barang-barang lain dari set doktor-doktor tu tapi macam biasa lah akan di sepah-sepahkan oleh BuBu sampai MaMa pun dah tak larat nak simpan..




Erm..masalahnye..ni nape doktor check diri sendirik ni...misi takde ke nak tolong?? heheh..siap dgn tutup mata lagi tu..khusyuk betul doktor kecik ni buat self-medical checkup....

Anyway..tima kacih kat aunty sue atas tajaan menan doktor-doktor BuBu ni..lain kali buleh taja ada satu patung MaMamen yang nak dekat sama besar ngan BuBu..ada aritu BuBu nampak kat JUSCO masa jalan2...ada...nanti BuBU tunjuk kat aunty sue deh hehehhhee...