The Adventures of BuBu and Frens...

Dec 1, 2008

BuBu's First Step

Pada satu hari BuBu rasa bosan je asyik merangkak2..BuBu rasa nk try jalan la plak..
Papa dah amik bubu from school..sampai kat umah..BuBu nak rasa gak macam mana org boleh jalan pakai kaki ye..

BuBu cuba lagi dan lagi dan lagi..sebab mama n papa selalu bagitau bubu 'very good' kalau bubu eksyen2 nak jalan depan diaorang hihihi..bangun..jatuh..bangun lagi..jalan sket2..jatuh lagi..bangun..jalan..jatuh..rupanya susah jugak nk bejalan ni ye...tapi BuBu ni 'bekeng' orangnye...jatuh sket marah..jatuh sket marah..masa BuBu kuar dari tummy mama tu, matahari tegak atas kepala la katakan..tu yg garang tu nenek kata hihihi

tapi yg sedih sket..mama missed BuBu's first steps ni,sebab masa tu mama belum balik keje..nasib baik ada henpon canggih papa ni boleh capture first step BuBu. BuBu nak try lagi harder next time so BuBu tak jatuh2 lagi..Bila BuBu tak jatuh, BuBu tak marah.Bila BuBu tak marah..BuBu jadik happy Baby :)

Ok, ni video muzik terbaru dari BuBu..enjoii....


My First Steps

1 comment:

shakira said...

ewah ewah anak dara aku yg sorang ni.. kemain determined muka dia nak berjalan yer.. wish i had been there to watch it as well.. tp thanks to papa bubu.. buleh gok aunty shake menatap muka bubu yg semakin-makin bulat tersebut.. gigi pun dah byk rupanya.. mesti dah besh bole makan chocolate cake mama yg world fames itu...
me miss you bubu.. and mama too...