The Adventures of BuBu and Frens...

Feb 1, 2009

BuBu Can't Wait to Go to School Ma...



Pada satu hari BuBu sedang menge'test' beg skolah hadiah dari kakak taska pada harijadinya yg lepas. Tiba-tiba dengan nada gumbira, BuBu bangun dengan rakusnye sambil berlari2 membawak satu lagi beg yg mengandungi hadiah album dan juga pinky bunny yang juga merupakan hadiah besdaynye yg lalu. (wah...banyaknye hadiah..kalu kita pg lelong kat pasar malam boleh buat duit ni BuBU..- kata MaMa dalam hati dengan rakusnye..) Nak pegi mana tu Cik BuBu??




Ohh rupa2nya BuBu ada hobby baru ye...iaitu membawak beg-beg skolah dia tu sekeliling rumah sambil menjenguk2 keluar rumah kekonon berlakon bas skolah nk datang amik dia..hahah..kelakau betul la anak MaMa sorang ni..





Unpack your things for the first class, BuBu..


ah sedar diri bas sekolah tu takkan amik dia..mulalah dia attempt utk memulakan sesi home-school dia hiihi... Dan jeng..jeng..inilah salah satu lesson yg dia dapat pada hari itu..

BuBu tgh syok membaca guide Astro hahaha... (hmm Tom-tom bak pukul 10, diikuti dengan Kapten Boleh, pastu Geng Bas Skolah....)

4 comments:

an hamzah said...

haha bubu la bubu...kecik2 rajin la gi skoloh..kekgi besor2 suke tuang2 mcm mama zaman muda dulu haha..
mama mane dinding baru kale ijau tu??tayang2 lerr..cik an mau tgk

Bubbly BuBu said...

heheh sabau sabau cik aan..tu dinding kaler ijau mahal tu..sekali tgk kena caj rm5..ni mama nok post la ni...

Cik Zura said...

sekolahkan jer ler si BuBu nin yah! manalah tau kan.. buleh gi harvard umo 12 tahun..hehehheheh

Bubbly BuBu said...

kuang kuang buleh buleh nok ator gi skoloh kecik2 gining..aku takut bubu gi buli cikgu je sapa skoloh..